Romario spits bij Miami FC

Romario voegt weer een nieuw hoofdstuk toe aan zijn lange voetballoopbaan. De Braziliaanse aanvaller speelt het komende halfjaar op huurbasis in Florida voor Miami FC. Zijn Braziliaanse club Vasco da Gama heeft dat gisteren meegedeeld.

Tussen de voormalige aanvaller van PSV en Vasco da Gama botert het niet meer zo. Terwijl voorzitter Eurico Miranda gisteren tijdens een persconferentie zijn mededeling deed, stond de vedette er met de armen over elkaar bij. Romario de Souza Faria deed zijn mond niet open.

De laatste weken wekte hij de irritatie van de clubleiding op door eerst zijn ploeggenoten te bekritiseren en vervolgens niet meer op te komen dagen bij de training. Romario werd in 1994 wereldkampioen met Brazilië. Behalve voor PSV speelde hij ook in Spanje voor Barcelona en Valencia.

Helemaal zeker is het niet, maar de veertigjarige Romario beweert zelf tot nu toe 964 keer te hebben gescoord in zijn profloopbaan. Bij Miami, dat in de Verenigde Staten niet op het hoogste niveau speelt, zou de Braziliaan dichter bij de grens van duizend goals kunnen komen.

‘Ik ben ervan overtuigd dat hij zijn duizendste doelpunt maakt in het shirt van Vasco da Gama’, zei de sigaar rokende voorzitter Miranda gisteren.

Het is de bedoeling dat Romario na zes maanden terugkomt naar Brazilië om weer te gaan voetballen bij Vasco da Gama.

In januari, kort voor zijn veertigste verjaardag, liet Romario weten dat hij er nog een jaar aan vastknoopt in de Braziliaanse competitie, bij Vasco da Gama. Ook landskampioen Corinthians wilde hem graag hebben.