Radio Voorkeur

Kunststof. Hock Khoe vertelt over zijn stereofoto's, waarin de kijker als het ware tussen ezelskarren, touwslagers en koperslagers in het Chinese Kashgar staat. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Besprekingen van de roman Leven, spel en dood van Florian Mazrek van Ismail Kadare en de film The new world van Terence Malik. En in het laatste uur praat hoogleraar kunstgeschiedenis Peter Hecht over Rembrandt en Van Gogh. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Bart Jungmann, oprichter van het wielertijdschrift De Muur praat over de Ronde van Vlaanderen die morgen begint, de renners en het schrijven over sport. Radio 1, 0.04-0.45u.

Nachtvluchten. Nachtvlinders met gevoel voor historie kunnen eerder opgenomen gesprekken met overleden Nederlanders beluisteren. Om drie uur een herhaling van een portret van cabaretier Fons Jansen, gevolgd door een gesprek met acteur Joop Admiraal en van 5.00 tot 6.00 uur een gesprek met oud-politica Ria Beckers. In het laatste uur is culinair journalist Johannes van Dam live in de ether. Radio 1, 2.04-7.00u.