President Bush op bezoek in Mexico

De Amerikaanse president George Bush en de Canadese premier Stephen Harper bezoeken samen met de Mexicaanse president Vicente Fox de vroegere Maya-stad Chichen Itza op het Mexicaanse schiereiland Yucatán.

Bush en Fox praten de komende dagen praten over de massale (illegale) immigratie van Latijns-Amerikanen - met name Mexicanen - naar de Verenigde Staten. Bush wil gastarbeiders toelaten, omdat veel Amerikaanse bedrijven goedkope arbeidskrachten nodig hebben. Veel Republikeinen zijn huiverig voor het voorstel en eisen stringente maatregelen om de toestroom van illegale Latijns-Amerikanen tegen te gaan. Volgens schattingen bevinden zich nu 11 à 12 miljoen illegalen in de VS. Hoewel de illegalen bijna allemaal werken, wil een meerderheid van de Amerikanen dat ze worden uitgezet.

Morgen in het Zaterdags Bijvoegsel van NRC Handelsblad: Illegaal, opgejaagd, dood. Bericht uit de grensstreek van de VS en Mexico.