Miriam Van hee

De Vlaamse dichteres Miriam Van hee (1952) debuteerde in 1978 met Het karige maal. Haar meest recente poëziebundel is De bramenpluk uit 2002. In Het verband tussen de dagen is het werk tot en met 1996 verzameld.

Miriam Van hee nodigt uit: Hester Knibbe.

‘Mijn keuze is op Hester Knibbe gevallen van wie ik al jarenlang de gedichten lees waarin vaak een diepe, om niet te zeggen tragische inhoud gecombineerd wordt met een beheerste zegging. Ze maakt onnadrukkelijk gebruik van poëtische stijlmiddelen zodat de gedichten vlot lopen, als muziek eigenlijk. En zoals je steeds dezelfde muziek kunt beluisteren kun je haar gedichten opnieuw lezen en elke keer word je erdoor geraakt, ik althans wel.’

Dit is deel 14 van de gedichtenestafette in het Cultureel Supplement. Elke week publiceert een dichter een nieuw gedicht en nodigt, met een korte motivatie, een collega uit voor de volgende week.