Minder zacht

Al ruim een week is het vrij zacht is ons land. De temperaturen liepen vooral vorig weekeinde hoog op met lokaal 18 à 19 graden. Maandag werd zelfs voor het eerst dit jaar 20 graden gemeten in de omgeving van Eindhoven. Begin volgende week wordt het opnieuw kouder wanneer de wind de noordhoek opzoekt.

Inmiddels ligt maart achter ons. Het is een vrij koude maand geworden met een gemiddelde temperatuur die 2 graden onder normaal lag. De maand verliep niet alleen te koud, ook was het vrij zonnig en nat. Zowel aan het begin van de maand, als aan het einde viel er veel neerslag. In de eerste weken viel er regionaal veel sneeuw, aan het einde van de maand trokken soms zware buien over het land. April begint met een voorzichtige daling van de temperatuur.

Vandaag merken we daar nog niet veel van, het wordt 10 graden op de wadden tot 15 in het zuiden. Vooral in de ochtend vallen buien, in de middag krijgt de zon ook af en toe de ruimte. Nog altijd waait er een stevige zuidwestenwind. Ook vannacht en morgen blijven verspreid enkele buien vallen. De wind blijft stevig doorwaaien en nog altijd ligt de maximumtemperatuur op 10 graden op de wadden tot 15 in het zuiden.

Begin volgende week wordt het kouder met een middagtemperatuur die dinsdag op slechts 8 of 9 graden blijft steken. Er vallen enkele buien, soms met hagel of wat natte sneeuw.