Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Duurzaamheid

KNMI profeteert geen doem

Kroonenberg polariseert waar dat niet nodig is. Het is absurd om te suggereren dat het KNMI doemprofetie bedrijft. Het KNMI begint zijn voorlichting steevast met de volgende zinsnede: `Klimaatverandering is van alle tijden. De laatste jaren is de invloed van de mens een factor van toenemend belang.` Dat klimaatverandering van alle tijden is heeft Kroonenburg op prachtige wijze beschreven in zijn recente boek De menselijke maat Van de menselijke invloed en de mogelijke effecten daarvan op onze moderne samenleving heeft hij blijkbaar weinig kaas gegeten.