Internet Voorkeur

Vrijwilligerswerk. Maatschappelijke betrokkenheid is ‘in'. Bij 130 lokale centrales via www.vrijwilligerscentrale.nl kan de vrijwilliger vacatures selecteren op trefwoorden als dieren, gehandicapten, jongeren, minderheden of ouderen. Soms worden er eisen gesteld. Zo vraagt de Stichting Vluchtelingenwerk Amstelland: ‘affiniteit met vluchtelingenproblematiek' en kennis van één vreemde taal. Op een kinderboerderij in Amsterdam luidt de enige eis dat men ‘niet bang voor dieren' moet zijn. Ook zijn er functies te vinden als websitebeheerder, gastvrouw (m/v) in een verpleeghuis of coördinator bij een hulporganisatie. Meestal is er sprake van een proeftijd, vrijwilligerscontract en ongevallenverzekering. Ook mag een vrijwilliger maximaal 150 euro per maand aan onkosten declareren zonder dit bij de fiscus aan te geven. Spannender is het om als vrijwilliger bij de politie te zijn. Mits ‘u tussen de 17 en 70 jaar oud en van onbesproken gedrag' bent, valt via www.politie-werving.nl te folderen, te helpen bij graveeracties, of onderhoud te doen. Op www.natuurwerk.nl kan iets in de buitenlucht worden gezocht. Voor jongeren tussen de 15 en 23 jaar is er de pagina www.ikbengeweldig.nl. Daar kan je je aanmelden voor een wandeling met een asielhond, een cake bakken voor daklozen en ouderen uitleggen hoe e-mail of msn werkt. www.vrijwilligerscentrale.nl; www.ikbengeweldig.nl; www.natuurwerk.nl; www.politie-werving.nl

Internet Voorkeur Vrijwilligerswerk. Maatschappelijke betrokkenheid is ‘in'. Bij 130 lokale centrales via www.vrijwilligerscentrale.nl kan de vrijwilliger vacatures selecteren op trefwoorden als dieren, gehandicapten, jongeren, minderheden of ouderen. Soms worden er eisen gesteld. Zo vraagt de Stichting Vluchtelingenwerk Amstelland: ‘affiniteit met vluchtelingenproblematiek' en kennis van één vreemde taal. Op een kinderboerderij in Amsterdam luidt de enige eis dat men ‘niet bang voor dieren' moet zijn. Ook zijn er functies te vinden als websitebeheerder, gastvrouw (m/v) in een verpleeghuis of coördinator bij een hulporganisatie. Meestal is er sprake van een proeftijd, vrijwilligerscontract en ongevallenverzekering. Ook mag een vrijwilliger maximaal 150 euro per maand aan onkosten declareren zonder dit bij de fiscus aan te geven. Spannender is het om als vrijwilliger bij de politie te zijn. Mits ‘u tussen de 17 en 70 jaar oud en van onbesproken gedrag' bent, valt via www.politie-werving.nl te folderen, te helpen bij graveeracties, of onderhoud te doen. Op www.natuurwerk.nl kan iets in de buitenlucht worden gezocht. Voor jongeren tussen de 15 en 23 jaar is er de pagina www.ikbengeweldig.nl. Daar kan je je aanmelden voor een wandeling met een asielhond, een cake bakken voor daklozen en ouderen uitleggen hoe e-mail of msn werkt. www.vrijwilligerscentrale.nl; www.ikbengeweldig.nl; www.natuurwerk.nl; www.politie-werving.nl De site van ‘Ik ben geweldig'.