Interactief Pripjat

                                                                              Kleuterschool ‘Het Wilgje’ is een must in elke rondleiding door Pripjat. Gesloopte schoolbanken, roestende kleuterbedjes, schimmelende

priteddybeer.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kleuterschool ‘Het Wilgje’ is een must in elke rondleiding door Pripjat. Gesloopte schoolbanken, roestende kleuterbedjes, schimmelende kinderboekjes…Maar niet onaangetast. Nadat de plunderaars het hunne namen, viste iemand dit kinderportretje van Lenin uit het puin en stelde het tentoon. Op de gekste plaatsen staan kleuterschoentjes. Fotografen die een symbolisch plaatje wilde schieten, vermoed ik. Anderen onthoofden een teddybeer. Dat gaat mij dat weer te ver.

    • Coen van Zwol