India verdient aan mannenschoonheid

India verdient aan mannenschoonheid New Delhi, 31 maart. De 21-jarige Vinay besteedt veel tijd aan de verzorging van zijn uiterlijk. Hij is een regelmatig bezoeker van de schoonheidssalon Kaya Skincare in Vasant Vihar, een wijk in het zuiden van New Delhi. De mannelijke young professionals uit de Indiase middenklasse hebben hun schroom afgeworpen. Zij kopen gezichtscrèmes en andere verzorgingsproducten, en stappen naar schoonheidsklinieken. Ze willen er verzorgder uitzien, en blanker. In India is een lichte huidskleur nog altijd een schoonheidsideaal. De Indiase schoonheidsmarkt voor mannen is met 200 miljoen euro per jaar nog klein, maar ze groeit snel. Foto Sanjit Das Pagina 10 21 year old Vinay is very conscious of how he looks and spends a lot of time buying beauty products to enhance his looks. (Photo: © Sanjit Das) Das, Sanjit

Pagina 10