in de marge

Het geheim van een goede relatie is dat je geen geheimen voor elkaar hebt. Of ze juist heel goed verborgen kunt houden. Dat laatste wordt lastig met de Deleted Text Message Reader.

Zelfs weggegooide sms'jes zijn niet meer veilig. Mobieltje

Dit apparaat, uitgevoerd als een kleine usb-stick, ontrafelt de laatste tien tot twintig sms'jes van een sim-card - zelfs al zijn de boodschappen op de telefoon verwijderd. Handig om elkaars hartsgeheimen te ontfutselen.

De gebruiksaanwijzing is eenvoudig: haal stiekem de sim uit andermans telefoon, plaats het kaartje in de USB-houder en sluit 'm aan op de pc.

De bijbehorende recovery-software (alleen beschikbaar voor Windows XP en 2000) leest alle data op de sim, zelfs die van de gegevens die gewist zijn. Dat komt doordat weggegooide bestanden op een digitaal opslagmedium eerst overschreven moeten worden voordat ze onbruikbaar zijn. Een sim is wat dat betreft niets anders dan een floppy of een geheugenkaartje in een digitaal fototoestel: digitale foto's zijn meestal gewoon terug te vinden, ook al zijn ze van het geheugenkaartje verwijderd.

Volgens de fabrikant werkt dit sms-gereedschap overigens het best als ‘het slachtoffer' zijn of haar sms'jes regelmatig weggooit. Voor alle duidelijkheid: het apparaat is natuurlijk ook te gebruiken om sms'jes terug te vinden die per ongeluk van de eigen mobiele telefoon gewist zijn.

De Deleted Text Message Reader is voor 159 pond (245 euro) te koop bij een wat vreemde Britse spionnenwinkel; The Active Spy Shop , The UK's Leading Supplier Of Surveillance Equipment. Die verkoopt trouwens ook een schat aan andere afluisterapparatuur en verborgen camera's, bedoeld voor de beginnende en gevorderde spion. Of de winkel zelf wel helemaal te vertrouwen is, durven we niet te garanderen.

www.active-spy-shop.co.uk

    • Marc Hijink