Gegijzelde journaliste in Irak vrijgelaten

Bagdad. De in Irak gegijzelde Amerikaanse journaliste Jill Carroll is na drie maanden vrijgelaten. Carroll werd in januari ontvoerd in de Iraakse hoofdstad Bagdad, op weg naar een interview voor haar krant, de Christian Science Monitor. Haar tolk werd doodgeschoten. Wie Carrols gijzelnemers waren, is onduidelijk. De journaliste, die ongedeerd is en zegt zeer goed te zijn behandeld, noemde haar gijzelnemers ”mujahedeen” (`strijders voor het geloof`). Volgens de politie werd Carroll gisteren op straat vrijgelaten in het westen van Bagdad, in de buurt van een bureau van de sunnitische Iraakse Islamitische Partij. In een brief die ze bij zich had werd de partij in het Arabisch gevraagd haar te helpen. Het Amerikaanse leger was niet betrokken bij Carrolls vrijlating, aldus een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie.