Drie jaar cel geëist tegen islamitische schoolbestuurder

Amsterdam, 31 maart. Justitie heeft gisteren voor de rechtbank in Amsterdam drie jaar cel geëist tegen Mohamed C., voormalig voorzitter van de Stichting Islamitische Basisscholen Amsterdam (SIBA). Justitie verdenkt de 55-jarige C. ervan tussen 2000 en 2004 bijna een half miljoen euro achterover te hebben gedrukt. SIBA heeft vier islamistische basisscholen onder haar hoede. C. heeft facturen verstuurd naar de SIBA namens de door hemzelf opgerichte stichting Aide Memoire, waarvan hij ook voorzitter was. Hij bracht diensten als `consultancy` en `training` in rekening. Als voorzitter van de SIBA liet hij de facturen van zijn eigen stichting vervolgens uitbetalen. Volgens justitie heeft de stichting van C. nooit werkzaamheden verricht voor de SIBA.