De Tsjernobyl-experience

Wilt u Tsjernobyl zelf bezoeken, dan kan dat. Boek dan een toeristische rondleiding door de Zona. Je moet diep in de buidel tasten om jezelf een dag te laten bestralen, maar dan krijg je ook de sarcofaag te zien, een dodentempel waaronder de giftige resten van reactor nummer vier rusten. Uiteraard staat de dode stad Pripjat

tsjernosarcofaag.jpg

Wilt u Tsjernobyl zelf bezoeken, dan kan dat. Boek dan een toeristische rondleiding door de Zona. Je moet diep in de buidel tasten om jezelf een dag te laten bestralen, maar dan krijg je ook de sarcofaag te zien, een dodentempel waaronder de giftige resten van reactor nummer vier rusten. Uiteraard staat de dode stad Pripjat op het programma, en zelfvestigers, oudjes die naar hun besmette boerderijtjes terugkeerden, Neem geen paddestoelen of zure room van ze aan!

  The tour participant is provided with special clothes and footwear, and respiration masks. 

  On entering and leaving the 30-kilometers zone, the participant undergoes a radioactivity testing and is given an official computer-generated printout.

  For the time of the tour, the participants is given an individual radiation dosimeter; personal dosimeters are also permitted.

   Banjert u eenmaal als menselijke condoom met gasmaskers door de Zona, wees dan niet verbaasd dat de werknemers van Tsjernobyl stiekem om u gniffelen. Zij lopen daar namelijk elke dag rond, gewoon met pet en trui. Spannend is het wel, zo’n verkleedpartij.

  De Tsjernobyl-experience loopt als een trein, en dat willen de organisatoren graag zo houden. Wij betaalden niks en kregen voor straf een magere rondleiding door de humeurigste gids ter wereld. Tijdig boeken.  

pri4.jpg

 

 

    • Coen van Zwol