De Groep-Zes Prijsvraag: Errimnuit=appelmoes

‘De oplossing van errimnuit is volgens mij appelmoes', mailt de tienjarige Fenna Scheltinga uit Nijmegen. ‘Als je namelijk een klinker hebt, moet je de vorige klinker nemen en bij de medeklinker de vorige medeklinker in het alfabet.’ Helemaal goed! Fenna is daarmee winnaar van De Grote Groep 6 prijsvraag geworden. Alle e-mails met het juiste antwoord zijn in een hoge hoed gestopt en er is eerlijk geloot om een winnaar. Dat werd dus Fenna. Lees maar in het verhaal van Groep 6. Alle andere inzenders uit de hoed krijgen een grote doos kleurpotloden thuis gestuurd om geheimschrift mee te maken in alle kleuren, en zijn niet in het verhaal van deze week te vinden. Of,...toch? Hieronder een aantal foute en goede antwoorden.

Pot appelmoes

Hallo, ik heet Jeffrey.

Het wachtwoord is geheimen club.

Jeffrey Schuurman, 10 jaar, Almere

Hutten bouwen

Ik woon in Almere en ik vind het leuk om met mijn vrienden te spelen. Ik ken het antwoord: appelmoes. Dus ik hoop dat ik ga winnen of een van mijn vrienden. Ik ben tien jaar. En mijn hobby's zijn voetballen (alleen mijn vriend is beter, daar ben ik jaloers om), gamen, fietsen, hutten bouwen en vrienden die niet verraden.

Oplossing van Donovan Fernand, 10 jaar, uit Almere.

Ik weet het wachtwoord!

Hallo jongens ik heb het wachtwoord van groep zes ontcijferd. En het is volgens mij appelmoes omdat ik dat lekker vind bij vissticks en friet.

Oplossing van David Hoek, 9 jaar.

Wasbeer-knuffels

Het antwoord is: appelmoes.

Mijn lievelingsdier is een konijn, en ik hou erg van blokfluiten... Ik heb 5 hele lieve wasbeer-knuffels. Die heten: Izzie, Dizzie, Dou, Mizzie en Lizzie. Ik zou het leuk vinden als ik in de krant kom.

Oplossing van Renee Noortman, 9 jaar, uit Hoogland

Tuinmirre

Errimnuit betekent Tuinmirre. Ik hoop dat ik win.

Merlijn Groenen, 10 jaar, uit Overveen

Circus Jody

Hallo, ik ben Iris. De oplossing is appelmoes. Mijn kat Jody is heel lief. Ik mag alles met hem doen. Vroeger als we ons verveelden gingen we altijd ‘circus Jody' spelen, en hem proberen kunstjes te leren. Hij doet alles voor een snoepje.

Oplossing van Iris Huisman, 10 jaar, uit Heemskerk

Fruitteler

Ik denk dat ik het woord van errimnuit weet, namelijk appelmoes. Appelmoes vind ik ook erg lekker en mijn vader is fruitteler en heeft koelcellen vol appels en peren.

Oplossing van Dominique Vernooij, 9 jaar, uit Cothen