Wees blij met vechtfoto op internet

Als een journalist een foto van een vechtpartij in een discotheek maakt en publiceert, heet het `vrije nieuwsgaring`. Als een leerling een filmpje van een vechtpartij op zijn school maakt en publiceert, heet het ineens `digitaal pesten`, van dezelfde categorie als het stiekem maken en verspreiden van ranzige foto`s van de juf. De jongen die dit filmpje op internet heeft gezet, zou beloond moeten worden voor het naar buiten brengen van de waarheid in plaats van gestraft. Ouders van schoolgaande kinderen moeten zich niet gek laten maken door de term `digitaal pesten` en dat filmpje bekijken, bijvoorbeeld op geenstijl.nl. Zie hoe dat meisje in elkaar wordt geslagen. Hoor hoe de leerlingen eromheen de vechtende meisjes luidruchtig aanmoedigen. Merk op hoe het gevecht niet binnen een minuut wordt beëindigd zoals de school in een brief beweert. Besef dat dit geen incident is, dat dit soort vechtpartijen ook op de school van uw kinderen voorkomt. En dat de kans dat u er door de school (waarheidsgetrouw) over wordt geïnformeerd als niemand er een filmpje van op internet zet, bijzonder klein is.

    • Suzanne van Buul-Van Dalen Utrecht