Voorloper gevonden van Homo sapiens

Rotterdam. In Gona, Ethiopië, is een maand geleden een schedel gevonden van een mensachtige uit de periode 500.000 tot 200.000 jaar geleden. Dit hebben de onderzoekers in Ethiopië deze week bekendgemaakt. De schedel is nog niet toegewezen aan een soort, maar het is duidelijk dat het geen Homo sapiens is (die ca. 200.000 jaar geleden ontstond). De schedel mist bijvoorbeeld het kenmerkende hoge voorhoofd van de Homo sapiens en heeft de prominente wenkbrauwogen van de Homo erectus of de Homo heidelbergensis.

Voorloper gevonden van Homo sapiens Door een onzer redacteuren Rotterdam. In Gona, Ethiopië, is een maand geleden een schedel gevonden van een mensachtige uit de periode 500.000 tot 200.000 jaar geleden. Dit hebben de onderzoekers in Ethiopië deze week bekendgemaakt. De schedel is nog niet toegewezen aan een soort, maar het is duidelijk dat het geen Homo sapiens is (die ca. 200.000 jaar geleden ontstond). De schedel mist bijvoorbeeld het kenmerkende hoge voorhoofd van de Homo sapiens en heeft de prominente wenkbrauwogen van de Homo erectus of de Homo heidelbergensis. In this photo released by the Stone Age Institute, Gona Project member Ashmed Humet, holds the newly discovered skull of a small human ancestor on Feb. 16, 2006 in Gona, Ethiopia. Scientists in northeastern Ethiopia said Saturday March 25, 2006 that they have discovered the skull of a small human ancestor that could be a missing link between the extinct Homo erectus and modern man. The hominid cranium, found in two pieces and believed to be between 500,000 and 250,000 years old, "comes from a very significant period and is very close to the appearance of the anatomically modern human," said Sileshi Semaw, director of the Gona Paleoanthropological Research Project in Ethiopia. (AP Photo/Stone Age Institute, Sileshi Semaw, HO) MANDATORY CREDIT Associated Press