Tideland

Tideland Tideland is een op hol geslagen Alice in Wonderland. De Alice uit Tideland heet Jeliza-Rose, een Southern Belle van een jaar of negen en de filmt verloopt volgens de logica van haar geesteswereld, die in rap tempo desintegreert als haar beide junkieouders kort na elkaar sterven. De fantasiewereld van Jeliza-Rose is fascinerend, beangstigend, prachtig. Het meisje is eigengereid als Pippi Langkous. Tideland is vooral een film over die vrouwbeelden, en over het seksuele ontwaken van een kind. Regie: Terry Gilliam. Met: Jodelle Ferland, Jeff Bridges. In: 5 bioscopen. scene uit de film Tideland (2005, Terry Gilliam) FOTO: A-Film A-Film

Tideland is een op hol geslagen Alice in Wonderland. De Alice uit Tideland heet Jeliza-Rose, een Southern Belle van een jaar of negen en de filmt verloopt volgens de logica van haar geesteswereld, die in rap tempo desintegreert als haar beide junkieouders kort na elkaar sterven. De fantasiewereld van Jeliza-Rose is fascinerend, beangstigend, prachtig. Het meisje is eigengereid als Pippi Langkous. Tideland is vooral een film over die vrouwbeelden, en over het seksuele ontwaken van een kind.

Regie: Terry Gilliam. Met: Jodelle Ferland, Jeff Bridges. In: 5 bioscopen.