Sjarapova vervolgt zegereeks in Miami

Maria Sjarapova is aan een indrukwekkende zegereeks bezig. De Russin bereikte in het tennistoernooi van Miami de halve finales door voor het eerst in twee jaar landgenote Anastasia Miskina te verslaan: 6-3 en 6-3. Sjarapova haalde in alle vijf toernooien die ze dit jaar speelde de laatste vier. Tot dusver won ze alleen het toernooi van Indian Wells.

Sjarapova kende haar grote doorbraak in 2004 toen ze als tiener Wimbledon op haar naam schreef. Daarna heeft ze slechts sporadisch de hoge verwachtingen waar kunnen maken. Wel werd ze vorig jaar kortstondig nummer één van de wereldranglijst. Die plek heeft ze af moeten staan aan Amélie Mauresmo.

Dit seizoen begon voor Sjarapova teleurstellend met een schouderblessure. Maar na de Australian Open is de leerlinge van de Nederlandse coach Robert Lansdorp aan een opmars bezig. In Key Biscayne geldt de als vierde geplaatste speelster als favoriete voor de eindzege.

Sjarapova's opponente in de halve finale van Key Biscane, ook wel het vijfde grand slam genoemd, is Tatiana Golovin. De in Moskou geboren Française won haar kwartfinale van de Chinese Zheng Jie in drie sets: 3-6, 6-3 en 6-2.

In het mannentoernooi van Miami, dat deel uitmaakt van de Masters Series, is de Argentijn David Nalbandian doorgedrongen tot de halve finales. De nummer drie van de plaatsingslijst had weinig moeite met de Kroaat Mario Ancic. Hij won met 6-2 en 6-2.

Nalbandian treft in de halve finale weer een Kroaat. Ivan Ljubicic schakelde in zijn kwartfinale de Argentijn Agustin Calleri uit : 7-6 en 6-3.