Regering van Hamas treedt aan

Regering van Hamas treedt aan Ramallah, 30 maart. Zestien zojuist beëdigde leden van de nieuwe Palestijnse regering van Hamas poseren in Ramallah op de bezette Westelijke Jordaanoever. De acht overige ministers werden gisteren in Gazastad beëdigd door president Mahmoud Abbas. Israël verbiedt vertegenwoordigers van de moslimfundamentalistische beweging tussen de twee gebieden te reizen. Canada en de Verenigde Staten gaven diplomaten en anderen in hun dienst meteen opdracht ieder contact met de regering van Hamas te verbreken zolang de organisatie weigert geweld af te zweren en Israëls bestaansrecht te erkennen. De nieuwe premier Haniyeh staakte gisteren het principiële verzet van Hamas tegen elk Palestijns overleg met Israël. Hij had er geen bezwaar tegen dat president Abbas met Israël praat. Mits de dialoog zinvol is, zei hij. Foto AFP The newly sworn-in West Bank members of the Hamas-led cabinet are seen in the Muqataa headquarters in the West Bank city of Ramallah 29 March 2006. A new government dominated by Islamist faction Hamas was sworn in today by Palestinian Authority president Mahmud Abbas, the day after lawmakers overwhelmingly backed the new cabinet. The 24 member cabinet includes one woman, it is also split with some members attending parliamentary sessions in the Gaza Strip because Israel will not allow the MP's to travel to the West Bank. AFP PHOTO/Jamal ARURI AFP