Radio Voorkeur

Kunststof. Kunsthistoricus Ernst van de Wetering praat over de tentoonstelling Rembrandt 400 in het Rembrandthuis in Amsterdam en het Rembrandt Research Project dat de authenticiteit van werken bepaalt die aan de schilder worden toegeschreven. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder anderen een gesprek met Giel Lijdsman, boekhandelaar in Rwanda. Verder schrijfster en kunstenares Maria Barnas over de film die René Daalder maakte over de kunstenaar Bas Jan Ader. Verder Matthijs van Boxtel (bekend van De Encyclopedie van de Domheid) over zijn liefde voor de 'wetenschap der denkbeeldige oplossingen'. En een aflevering uit de serie over bruine enveloppen die radiomaker Chris Bajema de afgelopen maanden door heel Nederland heeft verspreid. Hij vroeg de vinders iets terug te sturen. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Fotograaf en kandidaat-lid Magnum Photos Geert van Kesteren vertelt over zijn komende reis naar de Filippijnen, waar hij een inheems volk gaat fotograferen, over het Magnumcollectief en het project Speaking4earth. Radio 1, 0.04-0.45u.