Ouderen kunnen officieel hangen

Ouderen kunnen officieel hangen Oude Pekela, 30 maart. In het overdekte winkelcentrum De Helling in Oude Pekela is vanmorgen een ‘hangplek’ voor ouderen onthuld. Het bestaat uit een hoge bank voor vijf personen, met een speciaal rollatorkliksysteem. Het is de eerste landelijke officiële ontmoetingsplek (een zogenoemde hang-oud) van het Nationaal Fonds Ouderenhulp (NFO). Ook in de gemeente Eindhoven komt er binnenkort een. De hangplekken moeten de eenzaamheid onder vooral alleenstaande ouderen tegengaan. Oude Pekela kreeg de eerste, omdat de gemeente vorig jaar een samenscholingsverbod voor ouderen instelde in het winkelcentrum. Middenstanders hadden geklaagd dat de ouderen het zicht op de etalages ontnamen en winkelende voorbijgangers bestookten met opmerkingen. Foto Sake Elzinga Nederland - Oude Pekela -Groningen - 30-03-2006 Opening eerste landelijke ouderenontmoetingsplek ( Hangplek voor ouderen) van het Nationaal Fonds Ouderenhulp in winkelcentrum de Helling. Foto: Sake Elzinga Elzinga, Sake