OM NAAR UIT TE KIJKEN

POP

London Calling Alles wat nieuw en spannend is in de Britse popmuziek, verzameld op twee podia: Futureheads, My Latest Novel, Bromheads Jacket, We Start Fires, Tiny Dancers, Young Knives, Dirty Pretty Things (vrijdag 31 maart), Mystery Jets, The Kooks, Howling Bells, Larrikin Love, Cinematics, Good Shoes, Long Blondes, Noisettes, Humanzi en Sunshine Underground (zaterdag 1 april) Paradiso, Amsterdam.

Inl www.londoncalling.nl

MUZIEK

Don Quichote De opera Don Quichote van Massenet wordt zaterdag concertant uitgevoerd tijdens de Matinee in het Concertgebouw. Jaap van Zweden dirigeert het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor. De titelrol wordt gezongen door Roberto Scandiuzzi, Monica Bacelli is Dulcinée, Alain Vernhes is Sancho.

Don Quichote: 1 april 14u Concertgebouw Amsterdam. Res 020- 6718345. Rechtstreeks Radio 4. (Di herhaling)

BEELDENDE KUNST

Rembrandt De tentoonstelling Rembrandt - Zoektocht van een genie is de omvangrijkste en waarschijnlijk ook een van de interessantste exposities van het Rembrandtjaar. De nadruk ligt op de periode nadat Rembrandt de Nachtwacht voltooid heeft en zijn vrouw Saskia overlijdt. Rembrandt raakte in een artistieke ‘crisis’ die circa 20 jaar duurde en waarover weinig bekend was. De tentoonstelling, georganiseerd in samenwerking met de Gemäldegalerie in Berlijn, verhaalt aan de hand van talloze topstukken over deze intrigerende periode in Rembrandts leven.

1 april t/m 2 juli. Rembrandthuis, Jodenbreestraat 4, Amsterdam. Ma t/m zo 10-17u, vr 10-21u. Inl: 020-5200400.

THEATER

De Storm Toneelgroep De Appel speelt De storm (The Tempest, 1611) van William Shakespeare, een sprookjesachtig stuk over de tovenaar Prospero die op een eiland zit met zijn dochter en zijn slaaf. Als zijn broer Antonio – die hem naar het eiland heeft verbannen – langsvaart, laat Prospero diens schip vergaan. Aus Greidanus regisseert dit vreemde stuk over wraak en vergeving.

Première 31 mrt Appeltheater, Scheveningen. Aldaar t/m 20 mei. Inl 070- 35 02200 & www.toneelgroepdeappel.nl

DANS

Panama Het Hans Hof Ensemble en Vlaams jeugdgezelschap De Kopergietery maken samen Panama, een muzikale dansvoorstelling voor kinderen. Beer en Tijger zien op een dag een kist voorbij drijven. De kist ruikt heerlijk naar bananen. PANAMA staat erop geschreven. Beer is in zijn nopjes: dit moet het land van zijn dromen zijn. Samen met Tijger gaat hij op zoek naar dit prachtige land waar bergvrouwen dansen als gazellen. Choreografie van Andreas Denk, regie van Johan de Smet. Va 6 jaar.

5 april Dordrecht, Kunstmin. 9 april. 9 april Eindhoven, Plaza Futura. 7 mei Tilburg, De Nieuwe Vorst (15u). Inl (0032-9) 2661144 of www.hanshof.nl.