Nepgitaar

Alvast trainen voor het Nederlands kampioenschap luchtgitaar (zie ook www.air-guitar.nl)? Dan is het spelletje Guitar Hero Live! , dat in april voor de PlayStation 2 wordt uitgebracht, een aardige voorbereiding.

Iedereen kan gitaarheld worden

In deze game is de hoofdpersoon een gitarist, die je laat spelen door middel van een meegeleverde digitale gitaar, de SG Controller. Het is een plastic instrument met druktoetsen, in plaats van al die moeilijke fretten en snaren. Zodra deze nepgitaar kantelt, heeft dat invloed op het geluid. Gillende flageoletten, woeste powerchords en razendsnelle hammer-on's zijn zo zelfs voor je buurjongetje van zes geen probleem meer.

In de karaoke-soundtrack zitten onder meer guitar classics van Boston, Red Hot Chili Peppers, Ozzie Osbourne, David Bowie en Franz Ferdinand. 'Van metalhead tot ouwe rocker', aldus de fabrikant.

Al is Guitar Hero Live! een klap in het gezicht van iedere echte muzikant, in de Verenigde Staten schijnt het spelletje heel populair te zijn.

Guitar Hero Live is vanaf 7 april te koop en wordt geleverd door Contact Data.

Een greep uit het aanbod van digitale gadgets staat op www.nrc.nl/hebben