Leela James

Leela James A Change is Gonna Come, zo luidt de titel van de eerste cd van soulzangeres Leela James. Toch klinkt de muziek van de uit Los Angeles afkomstige James eerder retro dan neo. Ondanks de medewerking van coryfeeën als Wyclef Jean en Kanye West blijft ze op de plaat vocaal dicht bij haar belangrijkste inspiratiebron: de power-soul van Chaka Kahn en Tina Turner uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. En natuurlijk – hoe kan het anders – die van Aretha Franklin. 1 april 20u HMH, Amsterdam. Inl. 0900-687424255 Foto Lex van Rossen DEN HAAG 10-07-2005. LEELA JAMES. T.A.V. AGENDA FOTO LEX VAN ROSSEN Rossen, Lex van

A Change is Gonna Come, zo luidt de titel van de eerste cd van soulzangeres Leela James. Toch klinkt de muziek van de uit Los Angeles afkomstige James eerder retro dan neo. Ondanks de medewerking van coryfeeën als Wyclef Jean en Kanye West blijft ze op de plaat vocaal dicht bij haar belangrijkste inspiratiebron: de power-soul van Chaka Kahn en Tina Turner uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. En natuurlijk – hoe kan het anders – die van Aretha Franklin.

1 april 20u HMH, Amsterdam. Inl. 0900-687424255