Jon Fosse

Jon Fosse Het toneelstuk De nacht zingt zijn eigen lied van het Zuidelijk Toneel gaat over een zwijgend stel met een baby. Regisseur Olivier Provily verbindt zijn naam aan toneelstukken met weinig handeling. Dit minimalisme brengt hem naar de schrijver Fosse, die beroemd is met toneelwerk dat zo goed als stilstaat. Man en vrouw kunnen elkaar niet bereiken. Nanette Edens acteert tussen helderheid en hysterie. Erik Whien straalt een verslagenheid uit, die als een aanjager werkt op de geëxalteerde vrouw. Tournee t/m 20/5. Inl. 040-2460656; www.hzt.nl. Foto Joep Lennarts De nacht zingt zijn eigen lied Zuidelijk Toneel fotograaf Joep Lennarts

Het toneelstuk De nacht zingt zijn eigen lied van het Zuidelijk Toneel gaat over een zwijgend stel met een baby. Regisseur Olivier Provily verbindt zijn naam aan toneelstukken met weinig handeling. Dit minimalisme brengt hem naar de schrijver Fosse, die beroemd is met toneelwerk dat zo goed als stilstaat. Man en vrouw kunnen elkaar niet bereiken. Nanette Edens acteert tussen helderheid en hysterie. Erik Whien straalt een verslagenheid uit, die als een aanjager werkt op de geëxalteerde vrouw.

Tournee t/m 20/5. Inl. 040-2460656; www.hzt.nl.