Internet Voorkeur

Brandstof. Goedkoop benzine tanken via internet? Online gas en licht inkopen? Een zorgverzekering afsluiten met mede-internetters? Op de site www.unitedconsumers.com hebben internetgebruikers de handen ineengeslagen om deze kostbare vaste lasten te verlichten. De ruim 180.000 leden van deze internetcoöperatie kunnen goedkoop een mobiele-telefoonabonnement aanschaffen, korting op benzineprijzen regelen of meedoen aan het zorgcollectief. Maar hoe krijg je het voordeel uit je computer? Het platform heeft afspraken gemaakt met 500 tankstations in Nederland, waar deelnemers met hun United Consumers-kortingspas terechtkunnen. De korting bedraagt 6 cent per liter, maar wordt niet direct in mindering gebracht aan de pomp. Pas als de gebruiker een korting van meer dan 25 euro heeft gespaard en opgeslagen op het pasje, wordt het bedrag uitgekeerd. Het aanmelden voor de benzinekorting kost eenmalig 5 euro; aanmelden voor aardgas, stroom en gsm-abonnementen met korting is gratis. Voor gas bedraagt de korting 'gegarandeerd' 0,5 eurocent per m³, wat neerkomt op 10 euro korting per jaar bij een verbruik van 2.000 m³. Op de energierekening voor stroom kan jaarlijks tussen de 40 en 200 euro bespaard worden. En de hamvraag: is United Consumers betrouwbaar? De site geeft zelf antwoord: 'Absoluut!'(www.unitedconsumers.com)