Het grootste vliegtuig ter wereld

De Spaanse koning Juan Carlos en zijn vrouw, koningin Sofia, zitten in de cockpit van de Airbus A380 tijdens een bezoek aan de fabriek Blagnac bij het Franse Toulouse. De Airbus A380 is 's werelds grootste passagiersvliegtuig.

Het grootste vliegtuig ter wereld Toulouse. De Spaanse koning Juan Carlos en zijn vrouw, koningin Sofia, zitten in de cockpit van de Airbus A380 tijdens een bezoek aan de fabriek Blagnac bij het Franse Toulouse. De Airbus A380 is 's werelds grootste passagiersvliegtuig. Gisteren werd duidelijk dat het vliegtuig van de Europese en Amerikaanse luchtvaartautoriteiten maximaal 853 passagiers mag vervoeren. Dat is de uitkomst van een proef waarbij 873 mensen en twintig bemanningsleden binnen 78 seconden uit het vliegtuig werden geëvacueerd. Singapore Airlines is van plan eind dit jaar de eerste commerciële vlucht met het vliegtuig uit te voeren. Tot nu toe heeft Airbus 159 bestellingen binnengekregen. Foto AFP/Georges Gobet Spain's King Juan Carlos and his wife Queen Sofia sit in the cockpit of an Airbus A380, the largest commercial aircraft in the world, during their visit to the Jean-Luc Largardere Airbus factory assembly line in Blagnac, near Toulouse, southwestern France March 29, 2006. The King and Queen end their three-day visit to France. REUTERS/Georges Gobet/Pool REUTERS

Gisteren werd duidelijk dat het vliegtuig van de Europese en Amerikaanse luchtvaartautoriteiten maximaal 853 passagiers mag vervoeren. Dat is de uitkomst van een proef waarbij 873 mensen en twintig bemanningsleden binnen 78 seconden uit het vliegtuig werden geëvacueerd. Singapore Airlines is van plan eind dit jaar de eerste commerciële vlucht met het vliegtuig uit te voeren. Tot nu toe heeft Airbus 159 bestellingen binnengekregen.