Hamasregering beëdigd door Abbas

Jeruzalem. De moslimfundamentalistische beweging Hamas heeft gisteren de macht overgenomen in de Palestijnse gebieden. President Abbas beëdigde in Gazastad en Ramallah de 24 ministers tellende regering onder leiding van premier Ismael Haniyeh. Onmiddellijk na de ceremoniële plechtigheid verboden de Verenigde Staten en Canada formeel alle contacten van hun diplomaten met de door Hamas gedomineerde ministeries en overheidsdiensten. President Abbas riep Hamas opnieuw op de bestaande verdragen met Israël te erkennen en zich gereed te maken voor vredesonderhandelingen met Israël. Ook verzocht hij opnieuw de Israëlische waarnemend premier Olmert op korte termijn de onderhandelingen te beginnen over een verdrag, dat een eind moet maken aan het tachtig jaar oude conflict.