Grote hoeveelheid vet geweld

Heerlijk. Running Scared is zo'n B-film die diepzinnig wordt van de excessieve hoeveelheid vet geweld, over the top plotvondsten en fenomenale beheersing van het close-up-jargon. Achtervolgingen, afrekeningen en andere ellende - dit is een film over geweld, met geweld, en uiteindelijk tegen geweld. De Zuid-Afrikaanse scenarist/regisseur Wayne Kramer (1965) maakte eerder indruk met het ingehouden gokkersdrama The Cooler (2003). Spil van de gebeurtenissen in Running Scared is maffioos Joey. Maar de eigenlijke hoofdpersoon is zijn Russische buurjongetje Oleg, die op de vlucht is voor Joey, voor een corrupte politieman en nog wat ander Italiaans en Russisch geboefte. De nachtelijke hellevaart is door zijn ogen gefilmd: gruwelijk, grotesk, met die wonderlijke mengeling van kinderlijk vertrouwen en argwaan die we als toeschouwers ook voelen.

Running Scared. Regie: Wayne Kramer. Met: Paul Walker, Cameron Bright In: 27 bioscopen. **** still uit Running Scared Foto MetropolitanFilmExport MetropolitanFilmExport

Running Scared.

Regie: Wayne Kramer. Met: Paul Walker, Cameron Bright In: 27 bioscopen. ****