Gespot/vormgeving

Gespot/vormgeving Een schaaltje met een patroon van patatvorkjes – het is niet het eerste dat je verwacht bij een luxe serviesgoed van Tichelaar. Toch ontwierp Studio Job (Job Smeets, 1970 en Nynke Tijnagel, 1977) het voor het Makkums aardewerkbedrijf. Het is een van de boeiende aankopen van het Stedelijk Museum die te zien zijn op de expositie Gespot, aanwinsten vormgeving. Van Studio Job liggen er ook een paar schitterende bronzen gereedschappen uit hun serie Crafts (2001). T/m 21 mei Stedelijk Museum CS, Oosterdokskade 5, Amsterdam. Dag 10-18 uur. Inl. www.stedelijk.nl Foto Hogers & Versluys Ted Noten, Hamertje Tik, 2003, set van vijf ringen, gelakt zilver Coll. Stedelijk Museum Hogers & Versluys

Een schaaltje met een patroon van patatvorkjes – het is niet het eerste dat je verwacht bij een luxe serviesgoed van Tichelaar. Toch ontwierp Studio Job (Job Smeets, 1970 en Nynke Tijnagel, 1977) het voor het Makkums aardewerkbedrijf. Het is een van de boeiende aankopen van het Stedelijk Museum die te zien zijn op de expositie Gespot, aanwinsten vormgeving. Van Studio Job liggen er ook een paar schitterende bronzen gereedschappen uit hun serie Crafts (2001).

T/m 21 mei Stedelijk Museum CS, Oosterdokskade 5, Amsterdam. Dag 10-18 uur. Inl. www.stedelijk.nl