En verder

Weidevogels Zondag 2 april organiseert het IVN Zuid-Kennemerland een weidevogelexcursie in de Hekslootpolder. Deze polder tussen Haarlem-noord en Spaarndam is beroemd om zijn weidevogels. In de Hekslootpolder komen talrijke kievitten, grutto’s, tureluurs en watersnippen voor. Teruggekeerd uit zuidelijke oorden beginnen deze weidevogels met hun baltsgedrag: mannetjes proberen een wijfje te veroveren en een nieuw territorium.

Vertrek 8u infopaneel hoek Spaarndamseweg/Vondelweg, Haarlem. Duur excursie plm 2,5u. Kijker meenemen. Deelname is gratis. Inl Eric van Bakel, 023-5393507 of op www.ivnzk.nl.

VOC-wandeling Op zondag 2 april organiseert Amsterdam City Walks een wandeling in het voetspoor van de VOC. In deze stadswandeling worden de deelnemers geleid langs de grotere en kleinere monumenten die samen het fascinerende verhaal van de VOC vertellen. Als eerste multinational avant-la-lettre bestuurde de VOC een uitgestrekt handelsimperium en leverde ze een belangrijke bijdrage aan de Hollandse economie.

Beginpunt: Voor de poort van het Oost-Indisch Huis aan de Oude Hoogstraatnr. 24. Aanvang: 12u. Duur: ca. anderhalf uur. Prijs: €8 euro p.p. Res 06-18257014 of e-mail naar info@amsterdamcitywalks.com Inl www.amsterdamcitywalks.com

Scheepswrak verhuist Aanstaande vrijdag 31 maart vindt in Lelystad de spectaculaire verhuizing plaats van een 17de eeuws scheepswrak. Het vistransportschip – ook wel ventjager genoemd – werd in 1986 geborgen en geconserveerd. Nu verhuist het schip naar het Nieuw Land Erfgoedcentrum en wordt het onderdeel van een nieuwe vaste tentoonstelling. Om het gevaarte bij Nieuw Land binnen te krijgen, moet een deel van de gevel tijdelijk verwijderd worden. Het wrak komt te liggen op het centrale binnenplein van het centrum en wordt de komende tijd voorzien van meer onderdelen en inventaris. Nieuw Land Erfgoedcentrum. Oostvaardersdijk 01-13, Lelystad. Inl 0320-22 59 10 & www.nieuwlanderfgoedcentrum.nl

Kunst- & Cultuurroute In Middelburg is elke eerste zondag van de maand een cultuurroute met steeds een ander thema. De deelnemers (met blauwe gevelvlag) zijn tussen 13-17u geopend. Folder verkrijgbaar ± 10 dagen voor elke eerste zondag van de maand bij de VVV's op Walcheren, winkels en horecabedrijven.

Caribische dans In Club-8 in Amsterdam wordt op 1 april Bouger Bouger georganiseerd. Een dans nacht met Afrikaanse en Caribische muziek. Met onder andere: Couper Decaler, Ndombolo, Afro-Zouk, Cabo-Swing, Kompa, Zouk, Soca en meer. DJ's: Gringo & Erik.

Entree €10 (dames €7). Club-8, Adm. de Ruyterweg 56, Amsterdam za 1april 22u tot 3u Inl www.club-8.nl