Beteugel de lusten of vaar op aparte schepen m/v 1

In zijn brief onder het kopje `Hormonen laten zich niet sturen` in deze krant van 27 maart, stelt L. Meershoek dat het natuurlijk is dat gezonde mannen in gezonde zeelucht zich vergrijpen aan de pest op een schip: de vrouw. Zoals het vroeger was: ”een vrouw en een kip zijn de pest op een schip”. In de psychologie heet dit: `Blame the victim.`

Door de animale fysiologie weten wij dat er 600 meter lopende band in testes zitten waardoor per dag miljoenen zaadjes geproduceerd worden. Maar zoals wij bij de opvoeding als klein kind zindelijkheid hebben geleerd: alleen de behoefte bevredigen als het gepast is, hoe groot de drang ook is; zo hebben wij als adolescent geleerd dat wij niet zomaar overal ons zaad mogen lozen, hoe vol wij ook zitten.

    • Ger Ritsema Noordgouwe