Beperking bonus voor top Nuon

Energiebedrijf Nuon beperkt de bonussen van zijn bestuursleden. Daartoe heeft de raad van commissarissen van Nuon besloten in overleg met de aandeelhouders.

Het bedrijf speelt hiermee in op de discussie die vorig jaar ontstond over de inkomens van bestuurders van Nederlandse energiebedrijven. Deze zijn in handen van provincies en gemeenten.

Nuons raad van commissarissen besloot dat de bonussen niet meer dan 35 procent mogen bedragen van het vaste bruto inkomen. Zo'n bovengrens bestond bij Nuon nog niet. Bij een concurrent als Eneco ligt die grens op 20 procent. Verder heeft Nuon besloten dat de aandeelhouders betrokken blijven bij het vaststellen van de bonussen. Uit het jaarverslag van Nuon blijkt ook dat topman L. van Halderen de uitbetaling van zijn bonus over vorig jaar (131.000 euro) doorschuift naar dit jaar.