BEELDENDE KUNST

Still van Graham Waite uit ‘Peripheral Landscapes’ digitale video van Hala Elkoussy (28 min)

Hala Elkoussy' De Egyptische kunstenaar Hala Elkoussy richt zich in haar foto- en videowerken op haar geboorteplaats Cairo, en registreert de constante veranderingen in de leefomgeving van de inwoners. Haar werk Peripheral Stories is een wervelend video-essay dat de kijker door de buitenwijken van Cairo voert. Getuigenissen van inwoners van de stad worden afgewisseld met teksten uit mediareportages en reclameboodschappen van uiteenlopende aard. Het bijbehorende fotobehang Peripheral Landscapes toont prachtig belicht, diverse voorbeelden van de alomtegenwoordige nieuwbouw aan de rand van de stad.

Hala Elkoussy: Peripheral (and other stories). 2 april t/m 14 mei in Bureau Amsterdam, Rozenstraat 59, Amsterdam. Di t/m zo 11-17u. Inl: 020-4220471, www.smba.nl