Verkerk geeft op bij rentree

Martin Verkerk heeft geblesseerd opgegeven bij zijn rentree in het internationale tenniscircuit. De 27-jarige prof uit Alphen aan den Rijn moest gisteren in de eerste ronde van het Challengertoernooi in Napels de strijd staken wegens een gescheurde buikspier. Verkerk keerde terug na twintig maanden van aanhoudend blessureleed.

“Pure pech“, zo reageerde Verkerk op de nieuwe tegenvaller tegenover persbureau ANP. “Maar ik ga er niet vanuit dat dit erg lang zal duren. Ik heb er vooral van genoten om weer op de baan te staan. Het niveau was ook heel hoog voor de eerste wedstrijd. Het was fijn om zo weer bezig te zijn.“

Verkerk begon voortvarend op de baan van Tennis Club Napoli. Onder toeziend oog van zijn familie won hij de eerste set tegen Flavio Cipolla met 6-4. In het tweede bedrijf ging het mis bij de stand van 2-3. Verkerk besloot de set nog wel uit te spelen, maar moest daarna opgegeven.

Ondanks de blessure kreeg Verkerk met zijn optreden naar eigen zeggen wel het bewijs dat hij klaar is voor een terugkeer op het hoogste niveau. “Ik had verder nergens last van, ook mijn schouder ging goed. Ik wil daarom mijn beschermde ranking gaan gebruiken. Ik richt me nu op [het toernooi in] Monte Carlo, half april.“

Verkerk speelde in Zuid-Italië zijn eerste partij sinds juli 2004, toen hij de Dutch Open in Amersfoort op zijn naam schreef. Een schouderblessure hield hem daarna vele maanden uit de roulatie. Verkerk hoopte al eerder zijn rentree te maken, maar werd eind vorig jaar vervolgens getroffen de ziekte van Pfeiffer.

Met fysiotherapeut Jan Velthuis werkte Verkerk de afgelopen weken in Florida aan zijn comeback. Met zijn trainer Nick Carr heeft hij inmiddels gebroken. “Ik ben communicatief nu eenmaal niet geweldig“, zo erkende hij gisteren.