Televisie Film van de dag

Legally Blonde 2: Red, White and Blonde. De invloed van de films van regisseur Frank Capra is na zijn dood in 1991 alleen maar toegenomen. In Legally Blonde 2 is het personage van Elle Woods (Reese Witherspoon, die net een Oscar kreeg voor haar rol als June Carter in Walk the Line) rechtstreeks gemodelleerd naar de wat naïeve en opgewekte Capra-helden. Het zijn gewone mensen die politiek ontwaken en in opstand komen tegen corruptie, dwalingen van het recht en gewetenloos kapitalisme. Ze vertegenwoordigen alles dat goed is aan de Amerikaanse democratie, maar wat iedereen even vergeten was. In Legally Blonde 2 strijdt Elle tot aan het Congres tegen het gebruiken van proefdieren door cosmeticafabrikanten. En net als in Capra's Mr. Smith Goes to Washington (1939) gaat ze naar Washington D.C. en houdt ze een vlammend pleidooi voor de verzamelde congresleden. (Charles Herman-Wurmfeld, 2003, VS), RTL 5, 20.30-22.25u.

Uit Legally Blonde 2. Legally blonde 2 Year : 2003 Director : charle Herman-Wurmfeld Actor : Reese Witherspoon PHOTOS12

André Waardenburg

    • André Waardenburg