Stadionverbod voor fans Roda JC

De KNVB heeft 130 supporters van Roda JC een stadionverbod opgelegd naar aanleiding van de ongeregeldheden rond het bekerduel Ajax-Roda JC, vorige week. Dat heeft de voetbalbond vanmorgen bevestigd. De straf geldt voor negen maanden.

In die periode worden de supporters niet alleen geweerd bij competitie- en bekerwedstrijden, maar ook bij duels van het Nederlands elftal. Dat betekent dat de relschoppers een eventueel bezoek aan het wereldkampioenschap voetbal, komende zomer in Duitsland, kunnen vergeten.

De Limburgse club laat op haar website weten geen partij in de procedure te zijn en verwijst boze fans door naar de KNVB. Roda JC denkt dat er ook onschuldige supporters slachtoffer zijn geworden: “We hebben geen enkele mogelijkheid om stadionverboden te voorkomen. Roda JC zal zich echter blijven inzetten om de onschuldige supporters te helpen.“

De KNVB laat in een reactie weten volledig te vertrouwen op de gegevens die de bond van de politie heeft gekregen. “Maar fans die menen onschuldig te zijn, kunnen zich wenden tot de beroepscommissie stadionverboden“, aldus een woordvoerder van de KNVB.

Burgemeester en wethouders van Arnhem gaan met projectontwikkelaar Eurocommerce een intentie-overeenkomst aan tot verkoop van het voetbalstadion Gelredome. Als de gemeenteraad en beide hoofdhuurders, Vitesse en Gelredome BV, akkoord zijn met het beoogde akkoord verruilt het stadion later dit jaar van eigenaar. Gelredome BV heeft twee maanden de tijd om met een tegenbod te komen. De gemeente Arnhem kocht het stadion drie jaar geleden, waardoor een faillissement van Gelredome en Vitesse werd voorkomen.

De noodlijdende voetbalclub Cambuur Leeuwarden heeft besloten de contracten van zes spelers niet te verlengen. René van Rijswijk, Thijs Houwing, Ronny Venema, Raymond Bronkhorst en Angelo Zimmerman moeten noodgedwongen op zoek naar een andere werkgever. Mitchell Piqué vertrekt uit eigen beweging.

Feyenoord stuurt alle amateurvoetbalclubs deze week een brief met het verzoek officieel partner te worden van de club uit Rotterdam-Zuid. Feyenoord zegt met het project iets terug te willen doen voor de duizenden verenigingen en hun vrijwilligers, die aan de basis staan van het voetbal in Nederland. Clubs die besluiten partner te worden, kunnen hun leden met ingang van komend seizoen “iets extra's bieden'.