Radio Voorkeur

De avonden. Na het uitzicht van beeldend kunstenaar Siemen Dijkstra in Dwingeloo vertelt doedelzakspeler Wim de Boer over de schoonheid van de doedelzak. Verder Wim T. Schippers en John Snijders over een zeven uur durende muziekhappening in het Muziekgebouw aan 't IJ op 2 april a.s. The Great Learing van Cornelius Cardew door het Ives Ensemble en het ASKO Kamerkoor. In het tweede uur praat dichter Han van der Vegt over zijn bundel Exorbitans en filmmaker Martijn Winkler over de film The insider. In het laatste uur schrijver Jay McInerney over zijn nieuwe boek Het Goede Leven, een roman die zich afspeelt in New York na 11 september 2001. 747AM, 20.02-23.00u.

BNR laat. De Leidse hoogleraar islamologie Sjoerd van Koningsveld heeft de eerste academische imam-opleiding van Europa opgezet. Hij vertelt over wat hij met de opleiding wil bereiken. BNR, 23.03-24.00u.

Casa luna. Directrice van twee scheepswerven Thecla Bodewes praat over technisch hoogwaardige scheepsbouw, Nederlandse knowhow en de internationale markt. Radio 1, 0.04-0.45u.