Onbestendig weer

Nederland ligt de komende etmalen in de “baan' van een fors aantal storingen. Deze passeren stuk voor stuk en laten de wisselvalligheid aldus voortduren. De wind blijft daarbij stevig; aan de kust geregeld windkracht 6.

Vanavond is het op de meeste plaatsen droog. Neerslag is echter alweer op komst. Vanuit Frankrijk en België arriveert een actieve regenzone en die trekt vannacht via het zuidwesten het land in.

Morgenochtend in alle vroegte is het droog in Groningen en omstreken, maar halverwege de ochtend begint het daar ook te regenen. 's Middags verlaat de neerslag via het oosten het land en maken vooral de westelijke provincies kans op wat zon. De maxima variëren tussen de 10 en 15 graden.

Morgenmiddag trekt nieuwe neerslag binnen vanuit Frankrijk en België. In de loop van de middag volgt vanuit het zuidwesten flinke regenval.

Vrijdag en in het weekeinde houdt de onbestendigheid aan. Wel vindt er een omslag plaats van langdurige regenval naar losse buien. En dat betekent tegelijkertijd dat er wat meer opklaringen te verwachten zijn.

Tussen de buien door kan de zon tevoorschijn komen en voelt het met 13 graden niet koud aan. De wind volhardt in z'n felheid en vlagerigheid.

De wisselvalligheid is niet alleen bij ons aan zet, de gehele strook van Ierland via Duitsland tot in Polen heeft te maken met buiige weersomstandigheden.