Nepgitaar voor de PS2

Alvast trainen voor het Nederlands kampioenschap luchtgitaar (eerste voorronde 14 april, zie ook www.air-guitar.nl)? Dan is het spelletje controller.jpgGuitar Hero Live! , dat in april voor de PlayStation 2 wordt uitgebracht, een aardige voorbereiding.
In deze game is de hoofdpersoon een gitarist, die je laat spelen door middel van een meegeleverde digitale gitaar. Het is een plastic instrument met druktoetsen, in plaats van al die moeilijke fretten en snaren. Zodra deze nepgitaar kantelt, heeft dat invloed op het geluid. Gillende flageoletten, woeste powerchords en razendsnelle hammer-on’s zijn zo zelfs voor je buurjongetje van zes geen probleem meer.guitarhero.jpg
In de karaoke-soundtrack zitten onder meer guitar classics van Boston, Red Hot Chili Peppers en Ozzie Osbourne, David Bowie en Franz Ferdinand: “van metalhead tot ouwe rocker”, aldus de fabrikant. Laat Ozzie het maar niet horen.Guitar_Hero.jpg

Al is Guitar Hero Live! een klap in het gezicht van elke echte muzikant, in de Verenigde Staten schijnt het enorm populair te zijn.
Guitar Hero Live is vanaf 7 april te koop en wordt geleverd door Contact Data
Meer karaoke gitaargeweld vind je hier

    • Marc Hijink