Naaste medewerker van Bush vertrekt

Washington. De Amerikaanse president George W. Bush maakte gisteren het aftreden bekend van een van zijn meest naaste medewerkers, Witte Huis-stafchef Andrew Card. Josh Bolten zal Card midden april opvolgen. Bolten beheert nu nog de federale begroting. Het besluit volgt op toenemende druk op Bush om leden van zijn regeringsploeg te vervangen. Card was sinds het begin van Bush` eerste termijn in dienst. Binnen Bush` eigen Republikeinse partij groeide de afgelopen maanden de ontevredenheid over de president, onder meer door de vastlopende oorlog in Irak. Ook onder de Amerikaanse bevolking heeft Bush aan populariteit ingeboet. In november zijn er Congresverkiezingen in de VS. Veel Republikeinse politici nemen afstand van Bush in een poging hun (her)verkiezing zeker te stellen.