Kroes eist kale opvolger Windows

Brussel, 29 maart. Softwarebedrijf Microsoft mag Vista, de opvolger van het besturingsprogramma Windows, niet in Europa verkopen als daar allerlei andere producten van Microsoft aan gekoppeld zijn. Die waarschuwing heeft Europees Commissaris Kroes van Mededinging vorige week gestuurd aan Microsoft-topman Ballmer, meldde Kroes` woordvoerder vandaag. De Europese Commissie ligt al jaren in de clinch met Microsoft. Het bedrijf levert het leeuwendeel van de besturingssystemen voor pc`s. Allerlei andere programma`s, zoals de Media Player, werden daar automatisch bij verkocht. Daardoor staan concurrenten die ook een mediaprogramma leveren, buitenspel. De Commissie heeft de constructie met Media Player verboden, maar daar loopt nog steeds een proces over bij het Europees hof in Luxemburg.