Golf ontvoeringen treft Bagdad

Bagdad, 29 maart. Gemaskerde gewapende mannen, velen in legeruniform, hebben gisteren drie bedrijven in de Iraakse hoofdstad Bagdad bestormd en er 24 employés ontvoerd. De dag tevoren waren al 16 employés van een Bagdadse onderneming ontvoerd. Vanochtend werden acht employés bij een bestorming van een elektronicawinkel doodgeschoten. Afgezien daarvan werden gisteren in Bagdad zeker weer 17 lijken van onbekenden gevonden. De slachtoffers waren geboeid en door het hoofd geschoten. De afgelopen tien dagen zijn volgens veiligheidsbronnen zeker 170 lijken gevonden in Bagdad. Het gaat om slachtoffers van sunnitisch-shi`itische wraakacties waarvan het aantal dramatisch is toegenomen sinds de aan sunnieten toegeschreven aanslag op de Gouden Moskee in Samarra op 22 februari.