Geschonden sms-geheim

Het geheim van een goede relatie is dat je geen geheimen voor elkaar hebt. Of ze juist heel goed kunt bewaren. Dat laatste wordt lastig met de Deleted Text Message Reader.

Stiekem andermans sms lezen

Dit apparaat, uitgevoerd als USB-stick, ontrafelt de laatste tien tot twintig sms-jes van een simcard - zelfs al zijn de boodschappen op de telefoon verwijderd. Handig om elkaars hartsgeheimen te ontfutselen.

De gebruiksaanwijzing is eenvoudig: peuter de sim uit andermans telefoon, plaats het kaartje in de USB-houder en sluit 'm aan op de pc. De bijbehorende recovery-software (alleen beschikbaar voor Windows XP en 2000) leest alle data op sim, ook de gegevens die gewist zijn. Dat komt omdat weggegooide bestanden op een digitaal opslagmedium eerst overschreven moeten worden, voordat ze onbruikbaar zijn. Een simmetje is wat dat betreft niets anders dan een floppy of een geheugenkaartje in een digitaal fototoestel.

Voor alle duidelijkheid: je kunt het apparaat natuurlijk ook gebruiken om sms'jes die je zelf per ongeluk gewist hebt, weer terug te vinden. De Deleted Text Message Reader is voor 159 pond (245 euro) te koop bij een Britse spionnenwinkel: The Active Group, The UK's Leading Supplier Of Surveillance Equipment. Daar is ook een schat aan andere afluisterapparatuur te koop, bedoeld voor de beginnende en gevorderde spion. Of deze online winkel wel echt te vertrouwen is, durft het Hebben-team niet te garanderen. (MH)

meer gadgets en links op nrc.nl/hebben