Wisselvallig

Het warme weer van gisteren - in Eindhoven werd voor de eerste keer dit seizoen de grens van 20 graden bereikt - werd gistermiddag gevolgd door enkele zware onweersbuien die wateroverlast en schade veroorzaakten. Vooral in het oosten van Brabant waaiden daarbij bomen om.

De buien ontstonden in het overgangsgebied tussen de vrij warme lucht van de afgelopen twee dagen en de iets minder zachte lucht die ons land inmiddels heeft veroverd. Morgen gaan de temperaturen nog wat verder omlaag. Het wordt niet warmer dan tussen 8 en 12 graden.

Het binnendringen van deze koudere lucht gaat vanavond en de komende nacht gepaard met regen.

Een naderende storing zorgt voor meer bewolking, tegen middernacht gevolgd door regen. Gemiddeld over het land valt vervolgens tussen 3 en 7 millimeter, het meest in het noorden.

Aan zee waait nog enige tijd een harde zuidwestenwind. De temperaturen dalen tot om en nabij 6 graden. Morgen trekt de regen naar het oosten, vanuit het westen gevolgd door een afwisseling van zon en stapelwolken. Als de regen eenmaal is verdwenen, blijft het op de meeste plaatsen droog. De west tot noordwestenwind neemt flink af, maar voert tegelijkertijd minder zachte lucht aan. De temperaturen komen met waarden tussen 8 en 12 graden dan ook minder hoog uit dan vandaag. Na morgen blijft het wisselvallig.