Uruguay voetbalt weer

Na een drooglegging van drie weken wordt de voetbalcompetitie in de eerste klasse van Uruguay zaterdag hervat. Dat heeft de de voorzitter van de Uruguayaanse profliga, Eugenio Figueredo, gisteren bekendgemaakt.

De competitie was voor onbepaalde tijd stilgelegd nadat een 35-jarige supporter om het leven was gebracht terwijl hij met zijn vrouw en 12-jarige zoon bij een bushalte stond na het competitieduel tussen Penarol en Cerro, naast het Centenario-stadion in Montevideo. De man, een Cerro-fan, werd in de borst gestoken door supporters van Penarol. Zijn zoon kreeg een flink pak slaag. Nog een derde slachtoffer, een tiener, belandde in het ziekenhuis met steekwonden in de borst.

Het incident werd breed uitgemeten in de media. “We kunnen niet meer verder spelen wanneer er zo'n dreiging bestaat“, reageerde Figueredo een dag na de moord. De Uruguayaanse profliga eiste betere veiligheidsmaatregelen, waaronder metaaldetectors bij de ingang van voetbalstadions en hekken tussen de verschillende supportersvakken. Die eisen werden gisteren ingewilligd.