Truckers blokkeren Samsung-fabriek

Truckers blokkeren Samsung-fabriek Seoul, 28 maart. Honderden vrachtwagenchauffeurs blokkeren de weg naar een van de fabrieken van de Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant Samsung. Zij staken om hogere lonen en betere werkomstandigheden af te dwingen. Ook willen zij dat 51 truckers die eerder zijn ontslagen door een transportbedrijf dat voor Samsung werkt, weer worden aangenomen. De politie heeft gedreigd de vergunningen van 514 vrachtwagenchauffeurs in te trekken en alle vakbondsleiders op te pakken als de staking aanhoudt. Foto AFP Some 1,000 trailers are abandoned on a major road leading to a Samsung Electronics plant in Gwangju, 329 kilometers south of Seoul, in protest, 28 March 2006. South Korea's unionized truckers sealed off roads in this southern city for hours to launch a strike to press for higher wages and the reinstatement of fired drivers. RESTRICTED TO EDITORIAL USE REPUBLIC OF KOREA OUT NO INTERNET NO SALES NO ARCHIVES AFP PHOTO AFP