Televisie Overige Films

* Analyze This (Harold Ramis, 1999, VS). Hitkomedie van de regisseur van Groundhog Day is een vaardige en zeer onderhoudende aaneenschakeling van psychiater- en maffiagrappen. Gangsterbaas Robert De Niro schakelt de hulp in van de bekommerde psychoanalyticus Billy Crystal. De lengte van elk consult wordt vastgesteld onder dreiging van een revolver. Veronica, 20.30-22.30u.

The Matrix (Andy & Larry The Wachowski , 1999, VS). Tweede speelfilm, na Bound, van The Wachowski Brothers introduceerde een nieuwe standaard voor state of the art-actiefilms. Keanu Reeves is de held die zich aansluit bij de vrijheidsstrijders van de 22ste eeuw, wanneer de wereld wordt geregeerd door een macht, die de mensheid gevangen houdt in een virtuele realiteit, gemodelleerd naar een stad uit 1999. Virtuoze vormgeving en geraffineerde vertelstructuur doen je vergeten dat de film per saldo weinig substantie biedt. Eerste en beste deel van een trilogie. SBS6, 20.30-23.30u.