Sms-geheim

Het geheim van een goede relatie is dat je geen geheimen voor elkaar hebt. Of ze juist heel goed kunt bewaren. Dat laatste wordt lastig met de Deleted Text Message Reader.
Dit apparaat, uitgevoerd als USB-stick, ontrafelt de laatste tien tot twintig sms-jes van een simcard - zelfs al zijn de boodschappen op de telefoon verwijderd. Handig om elkaars hartsgeheimen te ontfutselen.
De gebruiksaanwijzing is eenvoudig: haal stiekem de sim uit andermans telefoon, plaats het kaartje in de USB-houder en sluit ’m aan op de pc. De bijbehorende recovery-software (alleen beschikbaar voor Windows XP en 2000) leest alle data op sim, zelfs de gegevens die gewist zijn. Dat komt omdat weggegooide bestanden op een digitaal opslagmedium eerst overschreven moeten worden, voordat ze onbruikbaar zijn. Een simmetje is wat dat betreft niets anders dan een floppy of een geheugenkaartje in een digitaal fototoestel.
Voor alle duidelijkheid: je kunt het apparaat natuurlijk ook gebruiken om sms’jes die je zelf per ongeluk gewist hebt, weer terug te vinden. De Deleted Text Message Reader deleted_textmassage.jpg

is voor 159 pond (245 euro) te koop bij een wat vreemde Britse spionnenwinkel; The Active Spy Shop, The UK’s Leading Supplier Of Surveillance Equipment. Daar vinden we trouwens ook een schat aan andere afluisterapparatuur, bedoeld voor de beginnende en gevorderde spion. Of de winkel wel te vertrouwen is, durft het Hebben-team niet te garanderen. (MH)

    • Marc Hijink