Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met schrijver Marcel Möring over zijn essay Lijdenslust dat hij schreef voor de maand van de filosofie.Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder anderen Clemens van Driel over quadrafonie, de vroege versie van wat nu “surround sound' heet. In het tweede uur optredens van o.a. Wim de Bie, Ton Rozeman, Frank Koenegracht en Arie Storm. In het laatste uur een reportage over bijzondere bewakershuisjes voor fietsenstallingen van kunstenaars als Joep van Lieshout, John Kormeling en het architectenbureau FAT uit Londen. 747AM, 20.02-23.00u.

Radio 1-Journaal. Extra uitzending rondom de uitslagen van de Israëlische verkiezingen. Vanavond om 22.00 uur wordt de uitslag van de eerste officiële exit poll verwacht. De Israëliërs kozen vandaag een nieuw parlement, dat bestaat uit 120 zetels.Radio 1, 21.50-23.00u.

Casa Luna. Gesprek met Balkan-kenner Chris Keulemans over de uitzetting van de Kosovaarse vwo-leerlinge Taïda Pasic, vluchtelingen, migratie en wereldburgerschap. Radio 1, 0.04-0.45u.